Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

Články akceFotogalerieStalo seStalo se 2023

60. výročí TAKu jsme oslavili 13. – 15. 10. 2023

PRVNÍ OHLASY

TAK jsme to důstojně oslavili. Díky všem za milou společnost!
Blanka Chvojová T15



No to vám byl víkend! Hodně se povedl.
Velký dík všem, kteří se na jeho přípravě podíleli. V Melchiorově huti jsem s tehdy malým synem a dalšími kamarády trávila cca před 30-ti lety moc pěkný letní sportovní týden, hezké vzpomínky… Dík.
Alena Podráská T14


Parádní víkend – dík všem a organizátorům zvláště! Několik fotek je na 4kovém webu.
Všechny moc zdraví Saša Wickie Ryvolová a Vašek Lomič z Madagaskaru. (Nyní je 6 veřejných příspěvků na FB, odkazy jinak zde. Pokud vám váš mailer nedovolí předchozí odkazy tunelovat a nejste na FB, otevřete si 4kové stránky 4trasa.cz a pak článek Wickie a Vašek tentokrát na Madagaskaru…). Krom toho všechny nechal po mně pozdravovat Miki Schwertner, historicky první šéf 4.trasy. Rád by přijel do Čech, jen to má z Toronta trochu z ruky.
Stezkorajd“ TAK-AKT 1967 Přepsaný vysvětlující dopis, o kterém se zmiňoval Petr Kobián T2 Pozvánka na Stezku 1964
Ivan Šimůnek T4


Bylo fajn při této příležitosti s vámi strávit hezký víkend. Díky za vaši milou společnost. Jen doufám, že nikoho nenapadne, že se v šedesáti letech chodilo do důchodu a tudíž že by do důchodu měl odejít i TAK. Věk pro odchod do důchodu byl posunutý! V naší činnosti můžeme pokračovat i po dosažení tohoto věku. Ať tedy máme ještě hodně příležitostí se setkávat.
Všem šedesátníkům hodně zdraví a sil a organizátorům díky za přípravu
Jirka Klíma T2

Zdravím všechny členy a příznivce TAKu,
Ke všem již zaslaným poděkováním a přáním bych si dovolil připojit něco málo ilustrativních fotografií z právě proběhlé oslavy Šedesátin Turistického akademického klubu. K fotografiím byste se měli dostat přes tento odkaz. TAKu a tedy všem členům a spřízněným duším vše dobré do dalších let!
Vláďa Roith – T14

Děkuji všem, co přijeli oslavit kulaté výročí TAKu. Při vyprávění Petra Kobiána a Pavla Stulíka až mrazilo, jak to bylo v začátcích náročné a dobrodružné. Je super, že vás to neodradilo a TAK nám vydržel. Sobotní výlet na stolovou horu Kozelka byl nezapomenutelný, nádherná viditelnost, silný vítr a podzimní příroda osvětlená sluncem. Ráda se vrátím i na zámek Nečtiny. Večírky jsem si užila vždy až do zhasínání sálu ve vybrané společnosti. Ráda jsem si zahrála a zazpívala i „ty vaše vykopávky“, ale některé songy už na mě byly trošku moc, no…

TAK vše nej všem aktivním nadšencům kolem TAKu. Sice někdy trochu remcám, ale jsem ráda součástí, to mi teda věřte.

Přikládám pár svých fotek, album je otevřeno i pro vaše fotografie.
Verča Jiravová T20

FOTOGALERIE


další fotogalerie:  Rajče VR, 4kové stránky, Google album VJ



POZVÁNKA

Milí členové a příznivci TAKu,

Rada všechny srdečně zve na oslavu 60. výročí založení TAKu. 

SEZNAM PŘIHLÁŠENÝCH

Ubytování je v rekreačním středisku ve 2 – 4 lůžkových pokojích (se sdílenými sociálkami) a apartmánech, příp. po dvou v chatkách. Bude-li třeba, budova je vytápěná, chatky nikoliv. Na palandách budou obsazena pouze dolní lůžka. Počet lůžek v budově je omezený, o obsazení bude rozhodovat pořadí přihlášek. Budeme mít polopenzi. Případné topení v budově budeme rozpočítávat na místě.

Za kolik:

Ubytování v budově: 

280 Kč/os/noc TAK

330 Kč/os/noc neTAK

Ubytování v chatce:

180 Kč/os/noc TAK

230 Kč/os/noc neTAK

Polopenze

270 Kč/os 

Melchiorova Huť se leží v půvabné a podle nás málo navštěvované krajině severozápadně od Plzně, nedaleko se nachází např. zámek a hrad Nečtiny. Posílám odkaz na mapu. Oblast není moc dobře dostupná veřejnou dopravou, a proto uvažujeme o společném autobusu – dejte vědět ve formuláři, jestli budete mít zájem. 

V sobotu a v neděli nás čekají společné výlety, večer posezení s vlastní hudbou, krátký a úderný program a v neděli ráno společné focení. Program budeme postupně ladit, informovat budeme průběžně. Teď bychom ale potřebovali vědět, jestli přijedete. 🙂

Těšíme se na vás!

Vaše Rada