Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

AkceChystá se

Trasa 15 TAKu tě zve na Patnáctkový Plešivecký Potlach, ve čtvrtek 27.6.2024 v 15:15.

Potlach slovní i hudební v patnáctkovém provedení znamená posezení s kamarády u ohně v trampském kempu „Haďárna“, v bývalém kamenolomu pod vrcholem Plešivce nad obcí Jince. Kemp leží na strmém západním úbočí Plešivce, cca 600 m od vrcholu, po cestě vlevo pod červenou turistickou značkou směr Lochovice. Kdo si nebude jistý, ať se domluví někým, kdo si jistý je, nebo ať zavolá. Přespáváme pod širákem, pod dekou, ve spacáku, ve stanu, jak kdo chce.

Jíst a pít se ovšem musí, očekává se od vás, že přinesete něco vybraných pochutin i tekutin. Vše co přinesete, kamarádi rádi vypijí a snědí. Vezměte s sebou přátele, děti, vnoučata, neagresivní zvířata, hudební nástroje a hlavně dobrou náladu.

Pro ty, kteří přijedou autem, je možné parkování v sedle Klínek, u silnice z Jinec do Běštína. Jinak je možné jet vlakem do Lochovic nebo Jinec (rychlíky), nebo Rejkovic (osobní), či do Hostomic nebo Radouše. Vždy je to ale z nádraží minimálně 1 hodina cesty pěšky do kopce. Dá se dojít i za tmy, už to mnozí vyzkoušeli, ale raději přijeďte dříve. Těším se, že se na Plešivci potkáme, povídáme si o tom i onom a zahrajeme si a zazpíváme.

Frank, 777 667 140, případně 721 161 132.

Jak to všechno začalo si můžete přečíst v článku Franka.