Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

Poradníky

PORADNÍK únor 2021

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub 
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

MOTTO: Na schodech byl muž, který tam teoreticky zametal. Prakticky totiž jen přesouval za pomoci koštěte prach, dopřával mu lepšího výhledu a možnost udělat si nové přátele.

Terry Pratchett, kniha Maškaráda

ZPRÁVY Z RADY

  • Rada informuje, že vzhledem k vládním opatřením a systému PES…, se  Valná hromada, která byla plánována na začátek února odkládá, stejně jako schůze od října 2020 do v ledna 2021. Rada počítá s tím, že se VH uskuteční co možná nejdříve po uvolnění opatření a o termínu a místě bude včas informovat. Letošní VH má být volební, a proto také bude končit volební období současné Rady a revizní komise, které je podle Stanov dvouleté. Posunem termínu VH tak dojde k nutnému prodloužení jejich mandátu, to je ale možné opřít o Lex Covid, podle kterého se „členům voleného orgánu právnické osoby, kterým uplyne funkční období za trvání mimořádného opatření, se prodlužuje funkční období o další 3 měsíce po skončení mimořádných opatření“. 
  • Rada pracuje korespondenčně, případně telefonicky.
  • Rada vyzývá členy k přemýšlení nad kandidaturou do Rady TAK a majitele TAK.
  • Máte, prosím, nápad koho odměnit za propagaci ještě vetší slávy TAKu?
  • Hlaste JaVor termíny plánovaných akcí v roce 2021.

AKCE

  • 44. Spanilá jízda v termínu 5. – 7. 2. 2021 je zrušena. Pokud se situace změní, jsou hejtmani připravení na uspořádání náhradní akce v březnu. 
  • 49. bál – Česká beseda, aneb návrat do roku 1863, který se měl uskutečnit v pátek 26. 3. 2021 v KZ Domovina, je zrušen. Situace byla pořadateli vysvětlena v lednovém Poradníku. 
  • 63. Stezka je plánovaná v termínu 24. – 28. 9. 2021 se zakončením v Písku, pořádá Dvacítka. Tabulka tabu noclehů…

STALO SE

INFORMACE

  • V sobotu 16. ledna se otevřela brána do Železných hor přímo od rozhledny Bojka u Českých Lhotic. Mirda Hoza T3.
  • Odznaky 62. Stezky jsou hotové. Od úterka bude fungovat výdejní okénko pro šéfy Tras nebo jejich zástupce. Podrobné informace tito obdrží emailem. Veromika T20 
  • Zdravím zejména táborníky, mezi svátky jsem volal do Nesměně – jsou v pořádku, Jaruška všechny pozdravuje. Vltavínáři se prý na táboře občas vyskytují. David tam příležitostně jezdí na kontrolu a jezdí tam i policie. Takže pokud byste se chystali na zimní výlet na tábor, počítejte s možnými komplikacemi. Škoda. Párkrát jsme tam v zimě byli a tábor pod sněhem plus roztopená kamna, to je zážitek k nezaplacení. Řezák T12.

ZE SPOLEČNOSTI

  • Vladimír Mostecký – Kondor bude rozpínat svá široká ramena při písni Vltava už jen tam někde nahoře. Patřil k prvním stezkařům, byl i vedoucím Sedmičky a dlouholetý člen TAK, účastník mnoha jeho akcí. Na věčnou Stezku odešel v sobotu 16. ledna 2021. Vzpomeňte na Vláďu a na jeho otevřenou a přátelskou povahu. Poslední rozloučení bylo v pátek 22. ledna 2021 v Malé obřadní síní krematoria Praha Strašnice. Parte…

INZERCE

  • Máte-li chuť a zájem vyhledejte si na Youtube televizní hru Jindřišky Smetanové z roku 1966 (ano je stará 54let!), která se jmenuje Konec velké epochy a ihned po natočení šla do trezoru. Pokud vám to bude něco připomínat, tím lépe. Přeji (nejen kulturní) zážitek. Doporučuje Havroš T13.
  • Rozhovor Saši Ryvolové s redaktorem Lukášem Hronem na CNN Prima News o výpravě na kanadský Yukon

Přeji všem zdraví, toleranci a hodně slunce nejen nad hlavou, ale i v duši
JaVor

Přílohy: 
Kalendář akcí 2021…