Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

FotogalerieStalo se 2023

Cyklospanilá jízda Antonie Tykolové – 16. – 18. 6. 2023

FOTOGALERIE

23. Tykolka 16.- 18. 2023 Lutová

Bylo nás 44, to je vyrovnaná 3. největší účast za 23 ročníků, které jsme pořádali. Byli jsme v Penzionu Vyhlídka v Lutové v Jižních Čechách nedaleko Chlumu u Třeboně. Ubytování bylo velmi pěkné, bez paland, vynikající domácí kuchyně, personál bezvadný. V penzionu je 43 míst, možnost přistýlek, dá se s majitelkou dohodnout i spaní v Rosničce, která je nedaleko, na jídlo se z ní dochází do penzionu.

Počasí bylo slunečné a teplé, pouze v sobotu byla krátká přeháňka, kterou většina z nás strávila v hospůdce na oběde. Sobotní cyklovýlet byl dlouhý 50 km s obědem ve Františkově a zastávkou v Suchdole nad Lužnicí v cukrárně U Růženky. V neděli někteří odjeli na vlak nebo směrem k Praze, část jela na výlet přes Rakousko, který byl dlouhý 32 km s obědem ve Staňkově. Někteří účastníci zájezdu kvitovali s povděkem, že trasy byly vybrány mimo exponovaná místa Jižních Čech.

Jolana má zlomenou ruku a Karel 2x zlomený obratel, takže v sobotu došli pěšky na oběd a zpět jeli autem se Šárkou a Honzou. V neděli šli pěšky na oběd a zpět. 

O pivo na oba večery se postaral Aleš, za což mu děkujeme. Víno a ostatní na večerní posezení si přivezli všichni sami. Jako vždy nám úžasní hudebníci nádherně hráli.

Vzhledem k tomu, že jsme platili zálohu vloni, letos vybírali celý obnos a jednání s vedením penzionu bylo výborné, tak jsme výjimečně mohli vrátit celou zaplacenou částku čtyřem účastníkům, kteří nemohli přijet, i když 2 se odhlásili na poslední chvíli.

Kdybyste měli nějaký tip na pořádání další Tykolky, tak nám dejte vědět. 

SKOL   Monika a Karel

INFORMACE

Cyklospanilá jízda Antonie Tykolové, pořádají Monika a Karel Moravcovi T16
Kraj cyklistům zaslíbený – Třeboňsko. Ubytování v penzionu Vyhlídka v Lutové nedaleko Chlumu u Třeboně.  Kapacita 43 lůžek.
 

Protože jsme v loňském roce zaplatili zálohu 15 000,-Kč, budeme mít ubytování za loňské ceny.

Ubytování na 2 noci je 700,- Kč.

2x polopenze bude za 520,- Kč. 

Přihlášen bude ten, kdo pošle 1 220,- Kč na účet 533507023/0800.

Informace o možných trasách a obědě na sobotu a neděli pošleme včas.

SKOL
 
Monika a Karel Moravcovi