Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

ČlánkyČlánky táboryFotogalerieStalo seStalo se 2023

„Zimní“ Keblany

Za jarního počasí jsme v pátek (24. 2.) ve čtyřech vyrazili na zimní táboření do Keblan. (Náš Václav se mě dneska ptal, proč jezdí důchodci na akce o víkendu, když můžou kdykoliv jindy. Inu síla zvyku.)

Výprava proběhla ve složení:

Honza Jeřábek (hlavní organizátor)

Ivan Birndt (řidič  a majitel první pily)

Petr Šach (muzikant a majitel druhé pily)

Petr Řehák (pomocná síla)

Takže:

  • Tábor v pořádku, žádní nezvaní hosté, žádný binec.
  • V kuchyni uklizeno, pevnost na pohled netknutá, v sauně hezky narovnané podlážky (při sobotním ochlazení na mě ze sauny dýchlo příjemné teplo), potok v korytě, no nádhera.
  • Dřeva v kuchyni moc není, ale na pár večerů to ještě dá. Špatné je, že v dřevárně toho taky moc není, takže nebylo z čeho doplnit stav.
  • Jediný problém – z potoka padla olše a opřela se o umývárnu nádobí. Naštěstí to nebylo destruktivní, kořeny byly pevné, umývárna také. Pořezali jsme, co šlo, dokud nechcípla baterka v jedné pile a nezasekl se řetěz v druhé. Co jsme pořezali, natahali jsme do dřevárny, ale je to mokré. Z potoka ještě trčí pahýl, ale ten by snad neměl působit nějaké škody, než se zlikviduje.
  • Jaruška jde v půlce března na operaci kolene. Už nevaří, ale v neděli nám toho navalila tolik, že jsem musel vyndat ešuš a bylo i doma na večeři. V létě prý s námi počítá a kvůli nám otevře 🙂 Dolní hospoda měla v sobotu dopijnou a zavírala. Ale nám se z tábora nechtělo.

Za účastníky sepsal
Řezák