Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

Články akceStalo se 2023

6. Herakleidy téma Česko – 21. 4. 2023

OHLÉDNUTÍ ZA AKCÍ

V podvečer a večer pátku 21. dubna se uskutečnily již 6. Herakleidy, letos na téma „Česko“. Takto večer plný různých různých stacionárních soutěží, kvízů a hádanek. Zúčastnilo se ho nakonec 35 členů a příznivců TAKu, kteří byli rozděleni do šesti skupin.Ti se nejdříve měli dostavit:

„na náměstí v centru Matky měst, jehož název odkazuje na věc veřejnou, a to před sochu svatého, jenž za své mlčení do Vltavy svržen byl. Socha ta pak stojí v nice před kostelem, jenž otci Spasitele zasvěcen jest. Kostel ten pak stojí hned vedle chrámu konzumu, jehož název odkazuje na Záštitu země české, kterážto v poutním místě národní tradice svatováclavské uložena jest. Kroky své na místo směřuj tak, aby se před sochou zastavily nejpozději (!) 28 minutu, po páté hodině odpolední.“

Následně pak dostávali postupně indicie, podle kterých měli odhalit místo konání. Indicie byly:

1. Falknov nad Ohří

2. Ani malé, ani velké

3. východoasijský hudební bicí nástroj

4. Václav Řezáč

5. Čochtan

Všichni to našli. Po cestě si měli zvolit název své skupiny, a to takový, aby měl úzký vztah k Česku  Názvy byly opravdu zajímavé, zvláště některé:

– Sněžka

– Trosky

– Boryš

– Cimrmani

– Vltavín

– Svíčková se šesti

Za celý večer jsme zvládli cekem deset soutěží různého zaměření: heraldika, zeměpis, kultura, historie, nej, případně druhá nej Česka, doprava a městská nářečí (Ostrava a Brno).

Všichni se opravdu velice snažili a co víc, prokázali skvělé znalosti. Vítězové nakonec byli dva – Cimrmani a Trosky.

Pořadatelé tímto všem účastníkům ještě jednou velice děkují.

Vláďa Roith T14

LIST ZVACÍ

Dostav se v pátek 21. dubna na náměstí v centru Matky měst, jehož název odkazuje na věc veřejnou, a to před sochu svatého, jenž za své mlčení do Vltavy svržen byl. Socha ta pak stojí v nice před kostelem, jenž otci Spasitele zasvěcen jest. Kostel ten pak stojí hned vedle chrámu konzumu, jehož název odkazuje na Záštitu země české, kterážto v poutním místě národní tradice svatováclavské uložena jest. Kroky své na místo směřuj tak, aby se před sochou zastavily nejpozději (!) 28 minutu, po páté hodině odpolední.

Srdečně zvou členové skupiny soutěž onu pořádající

A nyní několik rad doplňujících.

S sebou vezmi jen dobrou náladu, psací potřebu, případně brýle na čtení (pokud je potřebuješ) a něco peněz na útratu, neb celá akce se odehrává v krčmě jídlo i pití poskytující. Protože v době poslední jsou v krčmách ceny vyšší, odpustili jsme v roce letošním vstupní poplatek, který tak můžeš použít na útratu svou.

Jiné pomůcky, kromě hlavy tvojí ti potřeba nebudou, neboť jejich používání bude po dobu pobytu na místě přísně zapovězeno. Různé chytré pomůcky budeš moci použít pouze pro cestu z místa setkání do místa konání.

V případě, že ti okolnosti různé v účasti zabrání, uvědom prosím ihned pořádající, a to nejlépe odpovědí na list tento, případně v den konání zvoláním.

Těšíme se na účast tvou



POZVÁNKA

Chcete strávit příjemný večer v příjemné restauraci s kamarády a ještě se při tom něco zajímavého dozvědět, či se naopak blýsknout svými znalostmi o krásném kusu Země zvaném ČESKO? O jeho historii, zeměpisu, kultuře?  TAK neváhejte a hlaste se na večer večer plný zábavy, her a kvízů, který je vhodný naprosto pro každého, a to jak z hlediska věku, tak hlavně z hlediska fyzických možností! Učinit tak můžete zde a určitě nebudete litovat. Ale pozor, počet míst je omezen, tak opravdu neváhejte. Podrobnosti přijdou přihlášeným mailem.

Za pořadatelský tým zvou Vláďa a Nataša Roithovi.

Napsat komentář