Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

AkceČlánky akceStalo se 2024

Cyklospanilá jízda Antonie Tykolové

14. – 16. 6. 2024

Ubytovaní jsme byli v chatě Permon, stravovali jsme se naproti ve Stapu. Zúčastnilo se nás 40. Pivo v Permonu zajišťovala ubytovatelka, volala nám z pivovaru Cvikov, 11° pivo by vyšlo téměř na 75,- Kč, po dohadování chtěla cca 50,- Kč, nakonec stálo 40,- Kč.

Kdo to stihl, tak jel v pátek v poledne do Kunratic u Cvikova, kde byla dohodnuta prohlídka Křišťálového kostela. Jsou v něm nádherná skleněná díla p. Pačínka, Bořka Šípka a dalších. Nahlédli jsme tam i do sklárny Pačínek. Dělali například maskota pro Expo 2025, poháry pro NHL, skleněné koronaviry a mnoho dalšího. Krásné exponáty jsou v zahradě. Potom jsme navštívili sklárnu Ajeto v Lindavě, kde dělají například dle návrhů spoluzakladatele sklárny Bořka Šípka poháry pro Thálii a Tour de France, které jsou vytaveny v restauraci. Odtud jsme jeli zpět do Sloupu. Ujeli jsme 22 km.

V sobotu jsme jeli přes Zákupy do hospody v Brništi, kde byl objednaný k obědu řízek s bramborami a polévka. Cestou zpět jsme se zastavili v pivovaru ve Cvikově. Ujeli jsme 44 km. Večer proběhla oslava 70. narozenin Petra Vojtěcha. V neděli jsme jeli cyklostezkou Varhany do Kamenického Šenova. Cyklostezka vede po zrušené železniční trati, je moc hezká, doporučujeme ji. V hospodě U Pavlasů byla k obědu objednána svíčková a knedlíčková polévka. Přes Polevsko a Nový Bor jsme dojeli do Sloupu a odjeli domů. Ujeli jsme 32 km.

Počasí bylo dobré, jen v sobotu chvíli lehce poprchávalo. Děkujeme Frantovi za to, jak ovládal porouchanou pípu a jak to ostatní naučil, Pepovi za celkovou starost o pivo a Kočce za vybírání peněz za pivo a na další náklady. Zbylé peníze převedeme na zakončení cyklosezony. Díky našim muzikantům a dobré společnosti se moc pěkně vydařily večerní zábavy.

Děkujeme za účast a přejeme hodně hezkých chvil s kolem i bez.

Monika a Karel

Letošní Tykolka se uskuteční 14.-16.6. v Sloupu v Čechách a je plně obsazena.
Ubytovaní budeme v Chatě Permon, cena za noc je 400,- Kč, celkem tedy 800,- Kč.
Polopenze bude v RS Stap, které je přes silici, cena je 250,- Kč, celkem tedy 500,- Kč

Přihlášen bude ten, kdo zaplatí 1 300,- Kč na účet 0533507023/0800, do poznámky napište svoje jméno.
Kapacita chaty je pouze 43 míst + 2 místa na horní palandě, ta nemusí být obsazena. Takže neváhejte a začněte trénovat.
SKOL             

Seznam přihlášených, pokud by v něm bylo něco špatně, tak se obratem ozvěte. 
Další informace budeme posílat jen přihlášeným. Je ještě 1 volné místo na posteli a 2 místa na palandě.

Monika a Karel Moravcovi T16