Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

Články

Lesní hry 2020

Úžasný závod kolem světa

42. lesní hry s pořadatelským týmem Sašik, Fela, Péťa, Míša, Popi, Márvn, Peki z Trasy 23 a Saša z Trasy 13.

Přátelé, opravdu úžasný závod to byl. Tímto bychom chtěli poděkovat pořadatelům z Trasy 23 a 13 za velmi pohodový víkend. Vymyslet, sehnat nebo vyrobit takové množství atributů a oblečení jednotlivých států z celého světa, to tedy klobouk dolů.

V rámci bezpečnostních opatření jsme jeli rovnou na start štvanice, která byla pohodová, za jasné oblohy narvané hvězdami asi sedm kilometrů dlouhá. Byli jsme rozděleni do pěti družstev po čtyřech lidech, přičemž to krásně vyšlo, aby v každém družstvu (státu) překážel jen pamětník (Lenka B., Míša H., Šárka F., Tomáš R. a Vláďa R.). Za slunečného pětadvaceti stupňového počasí jsme křížem krážem celým světem ze všech sil plnili různé úkoly spojené s danou lokalitou a po ukončení plnění jsme byli přivítání na modrém koberci tradičně oblečeným zástupcem dané země. Kostýmy byly mimořádně krásné a dotažené do úplných detailů, např. šperky, pokrývkami hlavy nebo nástroji. Fela s pomocí Péťi nám úžasně vařila. Při komorní účasti jsme se večer vešli k ohni do jednoho kruhu, takže bylo všem snad teplo, v noci totiž byla mimořádná zima. U ohně proběhly scénky – motivační video pro přihlášení na hru. A pak přišlo na řadu krásné muzicírování – Tomáš kytara, Míma housle a Lucka flétna (sestra Mímy z Vlků), hrálo se téměř do tří hodin.

Všichni skončili na bedně, neboť poslední tři družstva byla stejně dobrá.

A kdeže jsme to byli? Uprostřed křivoklátských lesů, v klidu a tichu, daleko od koronavirů, signálu mobilních operátorů… A kousek odNezabudic (mapa…), ano tam, co jsme před dvanácti lety prožívali divoká 30. léta v Chicagu. Vy, co jste nebyli,můžete jen litovat! Bylo to totiž milé, zábavné a nekonfliktní a v době koronavirových opatření více než osvěžující. Víc jsme si zahráli než zasoutěžili a tak to má být. 

Louč pro další ročník převzal Tomáš Souček z 20.

Vláďa Roith 14 a Lenka borgesová 18. Fotodokumentace…

Napsat komentář