Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

Články táboryFotogalerieStalo se 2023

PERUC 2023 _ 8. – 15. 7. 2023

Co by to bylo za prázdniny bez Peruce?

I letos jsme se dočkali a 2. prázdninovou sobotu jsme se sešli v peruckém kempu na tábor rodičů s dětmi, tentokrát s označením Peruc 2023.

Kdo Peruc aspoň trochu zná, ví, že se již roky držíme stejného schématu – jsme námořníci, kteří se společně plaví po moři a každý den připlují k novému neznámému ostrovu. Každý ostrov má své téma a děti se na různých stanovištích v kempu, na koupališti a v lese dozví a naučí spoustu zajímavých věcí. Letos jsme se vydali mezi Vikingy, ponořili se do mořských hlubin, byli fascinováni hvězdnou oblohou, okusili všechny chutě světa a nakonec se blíž seznámili se čtyřmi zemskými živly.

Garanti ostrovů si (jako každý rok) dali s přípravou velkou práci a odměnou za ní pak byly nadšené děti plnící s chutí (i přes veliké horko) jeden úkol za druhým. Kromě ostrovů jsme si ještě moc užili středeční výlet. Tentokrát jsme vyrazili v nejbližším okolí kempu – naučnou stezkou do Peruce, kde jsme navštívili Muzeum české vesnice. Přiznám se, že jsem od muzea nic velkého nečekala, a proto jsem byla moc mile překvapená, jak hezká prohlídka to byla. Pokud budete mít třeba někdy cestu kolem, zastavte se, rozhodně to stojí za to. Po návratu z výletu nás čekalo sladké odpolední překvapení (o kterém všichni stejně předem víme a rádi proto při zpáteční cestě šlápneme do kroku) v podobě bavorských vdolečků.

A když jsem se už letmo dotkla jídla, musím ještě vyzdvihnout skvělou kuchyni, o kterou se celý týden starali Hanka a Petr Řehákovi, Lenka Borgesová a Tomáš Rozsíval. Nejen, že vaří výborně, ale dobroty, které nám rodičům chystají na večerní posezení, když se nám podaří zahnat děti do postelí, jsou jedinečné.

Myslím, že mluvím úplně za všechny, když řeknu, že jsme si letošní ročník opět moc užili a že se s prima partou kamarádů rádi zase příští rok sejdeme.

Šárka Valinová

Napsat komentář