Turistický akademický klub byl založen roku 1963 v Praze

ČlánkyČlánky akceStalo se 2024

Spanilka 2024 – houfec A

Trasa A měla pro přejezd Jeseníků naplánovanou trasu Ramzová – Šerák – Červenohorské sedlo – Švýcárna – (Praděd) – Ovčárna – Velký Máj – Skřítek. Páteční den byl dle plánu dodržen. Za sluníčka jsme vyjeli lanovkou na Šerák a zašli do Chaty Jiřího na Šeráku na polívku a pivo. Během hodinky se počasí otočilo, za větru a mlhy jsme vyrazili přes Keprník a Trojmezí na Vřesovou studánku. Větší úsek na lyžích, něco pěšky – stopa byla buďto ledovatá nebo rozšlapaná. V mlze si někteří vůbec nevšimli, že projíždíme přes Vřesovou studánku, kaplička nebyla vidět. Sjezd na Červenohorské sedlo byl ovšem naprosto senzační. Páteční večírek ve společnosti trasy C se povedl.

Sobotní ráno nás přivítalo mlhou. Z Červenohorského sedla jsme jeli přes Švýcárnu na Ovčárnu. Praděd byl v itineráři fakultativně. V hluboké mlze a silného větru nás z 26 členů Áčka dojelo na Praděd 14!!  Náš výkon ocenil i jeden z šéfů Céčka, což nás fakt potěšilo.

Sobotní ústředění na chatě Barborka se nakonec docela povedlo, byť ne všichni se vešli do místnosti, kde se hrálo 🙁

Nedělní ráno nás přivítalo sluníčkem a azurovým nebem. Ale – než si Honza došel pro mobil, aby si vyfotil Praděd s vysílačem, zatáhlo se a začalo pršet. Odmávali jsme původní plán dojet na Skřítek a vyrazili směr Švýcárna (tady se nám v sobotu fakt moc líbilo) a pokračovali sjezdem do Kout nad Desnou. Poslední 4 km jsme už museli pěšky.  Ale v baru Lyžárna v Koutech bylo fajn, gáblík, pivko a pak nás Céčko vzalo do svého autobusu do Zábřehu. 

V nádražce U Welzla nám Olinka při čekání na vlak zahrála a pak byl konec – cesta pohodlným RJ, kde jsme vykoupili všechna Prosecca, rychle utekla.

Počasí Spanilce vůbec nepřálo, ani sněhové podmínky nebyly ideální. Jsme hrdí na naše Áčko za hezký týmový výkon 🙂 

Petr & Soňa 

Fotogalerie a další informace o 46. Spanilé jízdě 2024

Jeden myslel na “Spanilka 2024 – houfec A

Komentáře nejsou povoleny.